Accent Adviseurs Hero image

Jos Wijnen

SENIOR ADVISEUR

Van beleid naar gewenst gedrag

Mijn verhaal:

Na mijn studie Planologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen ben ik 14 jaar werkzaam geweest bij een adviesbureau op het gebied van mobiliteitsmanagement. Ik heb hier opdrachten uitgevoerd voor diverse grote organisaties in de publieke en private sector. Naast het adviseringstraject voor het vaststellen van het mobiliteitsbeleid, heb ik hier altijd de koppeling gelegd naar de uitvoering. Door de implementatie van dit beleid ook meteen te begeleiden bij de opdrachtgever, verzekerde ik een naadloze opvolging van de planfase naar de uitvoeringsfase. Zonder verlies van kennis en kunde binnen het project.

Bij Accent adviseurs stel ik me open voor nieuwe uitdagingen op het gebied van mobiliteit. Op dit moment staat Brabant voor een omslagpunt in denken én doen. De stedelijke mogelijkheden van nieuwe mobiliteit (waaronder Smart Mobility) moeten worden afgezet tegen de behoeftes uit het landelijke gebied. Innovaties op het gebied van mobiliteit moeten een plaats vinden in het toekomstige mobiliteitsbeleid. De uitdaging hierbij gaat zijn om het gedrag en de ‘mindset’ van de Brabander mee te krijgen.

Met een oplossingsgerichte denkwijze pak ik problemen aan met daarbij in het achterhoofd oplossingen voor zowel de korte als de lange termijn.

ADVISEUR VAN DE FYSIEKE LEEFOMGEVING

  • Probleemdefiniëring
  • Mobiliteitsbeleid
  • SMART mobility

  • Gemeente Eersel
  • Huis van de Brabantse Kempen
  • Gemeente Tilburg