Als adviesbureau zijn wij actief binnen de fysieke leefomgeving. Wij brengen onze multidisciplinaire kennis in en combineren managementvaardigheden met adviserend vermogen. Dat is onze meerwaarde.

Accent adviseurs geeft antwoord op omgevingsvraagstukken van nu.

Meerwaarde

Elke dynamische organisatie heeft ambities. De ambitie van Accent adviseurs is ideeën om te zetten in resultaten. Uw gedachten te achterhalen en te vertalen naar concrete voorstellen en adviezen. Wij beperken ons niet enkel tot advies, onze adviseurs staan u bij en begeleiden wanneer gewenst het volledige traject met projectmanagement en procesmanagement.

Wij realiseren oplossingen die op voldoende draagvlak mogen rekenen. Oplossingen die ook uitvoerbaar zijn. Onze oprechte betrokkenheid leidt tot resultaat dat telt. Voor onze opdrachtgevers, voor de eindgebruikers en voor ons.

Omgevingsbewust
Inhoudelijke vraagstukken kennen altijd een eigen omgeving. Adviezen worden oplossingen als deze daarop aansluiten. Soms is het verstandig invloed uit te oefenen op die omgeving. Sturing op argumenten, invloed op houding en draagvlak, regie op het proces en de besluitvorming. Accent adviseurs heeft oog voor de positie van een vraagstuk en het belang van de projectomgeving. Met de opdrachtgever stippelen we de koers uit.

Samenwerking
Op ons werkterrein begint een goede oplossing met een geregisseerd proces. Ideeën zijn belangrijk, maar het gaat om het proces van idee tot uitvoering. Daar mag de opdrachtgever ons op afrekenen. Zo werken we aan onze meerwaarde. Dit is onze opvatting van zakelijkheid, met het accent op effectieve procesbeheersing.


Werkwijze

Accent adviseurs onderscheidt zich graag met een eigen werkwijze. Naast aandacht voor het proces en inhoudelijk doordachte oplossingen, leveren wij graag iets extra’s vanuit visie en gevoel voor haalbaarheid. Hierdoor hebben we ons kunnen ontwikkelen tot een betrouwbare sparringpartner die verder gaat dan voor de hand liggende oplossingen en keuzes. Met een solide procesarchitectuur komen we tot de juiste antwoorden en gewenste realisatie binnen de afgesproken tijd en budgetten. Wij zijn ISO gecertificeerd, dit houdt in dat we onze projecten uitvoeren conform de ISO 9001:2015 norm.

Behoefte definiëren
Een project ontstaat niet zomaar, een project of een advies begint bij een behoefte. Accent adviseurs zal altijd beginnen met het achterhalen van “de vraag achter de vraag”. Wat is de échte behoefte? Wij starten een project of een offertetraject met een verkenning van de (project)omgeving. Bij voorkeur doen we dit op basis van een persoonlijk gesprek met de opdrachtgever.

Managen van verwachtingen
Wij zullen altijd de doelstelling van een project beschrijven. Zo weet u als opdrachtgever en wij als opdrachtnemer wat het vertrekpunt en de verwachting is. Dit gebeurt op basis van een goed plan van aanpak. Wij zijn praktisch en pragmatisch en zorgen er daarom voor dat een plan van aanpak past bij de omvang van het project. De belangrijkste aspecten die wij beschrijven zijn de inhoud, planning, financiën, projectorganisatie en de te bereiken resultaten.

Voortgang monitoren
Bewaken en sturen waar nodig, daar zijn we sterk in. Dit gebeurt op basis van evaluatie momenten met onze opdrachtgevers. Binnen projecten gebruiken wij graag (bestuurlijke) voortgangsrapportages.

Resultaten evalueren
Na afronding van een project sturen wij proactief aan op een evaluatie. Aan de hand van het plan van aanpak kijken we terug naar de beschreven projectresultaten.

Werkgebied

Lokale kennis, vaardigheden en inhoudelijke expertise dat is onze kracht. Vanuit Brainport Eindhoven bestrijken wij Zuid-Nederland, met een focus op Brabant en Limburg. Van daaruit kijken wij graag over onze grenzen.

Onze adviseurs

De Accent adviseurs zijn gedreven en hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, iedere klus moet uiteindelijk tot de gewenste resultaten leiden, dat is ons doel. Als u meer te weten wilt komen over onze adviseurs, klik dan op één van onderstaande namen.

Mike Verdonschot

Werken bij Accent adviseurs?

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures. Houd onze website in de gaten voor nieuwe vacatures.

Lijkt het je leuk om bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan een open sollicitatie via onderstaande button

 

Accent adviseurs voor goed

het antwoord op omgevingsvraagstukken