Accent Adviseurs Hero image

Pieter de Groot

SENIOR PROJECTLEIDER – CIVIEL ADVISEUR

Allround en generalist

Mijn verhaal:

Na mijn studies H.T.S Civiele Techniek en Technische Bedrijfskunde aan de TU ben ik aan het werk gegaan. Al bijna 25 jaar ben ik met veel plezier werkzaam in het publieke domein, waarvan de eerste jaren in dienst van gemeenten. In die tijd heb een groot scala van werkzaamheden verricht. Zo heb ik als bedrijfskundige de privatisering van een buitendienst begeleid en ben ik later leidinggevende geweest van een team dat verantwoordelijk was voor het beheer van de openbare ruimte. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Accent adviseurs als projectleider/adviseur, waarbij ik gebruik kan maken van mijn ruime ervaring bij gemeentes.
Ik ben een allrounder en generalist en kies altijd voor een integrale (project) aanpak. Daarnaast typeer ik mezelf als enthousiast en proactief. Mijn manier is duidelijk en helder, ik neem geen blad voor de mond.

Ik vind de drive in mijn werk door op een efficiënte en resultaatgerichte wijze dingen voor elkaar te krijgen, waarbij ik de aandacht behoud voor de intermenselijke aspecten en bestuurlijke sensitiviteit. Dit kan variëren van het leiden/managen van projecten tot het voeren van interim-management bij lagere overheden.

ADVISEUR VAN DE FYSIEKE LEEFOMGEVING

  • Interim management
  • Procesmanagement projectleiding
  • Beheer Openbare Ruimte

  • Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant
  • Gemeente ‘s-Hertogenbosch
  • Gemeente Someren