Accent Adviseurs Hero image

Niels van Grunsven

Junior adviseur Stedenbouw

Bij ruimtelijke ontwikkelingen de gebruiker op nummer 1

Mijn verhaal:

Mijn interesse in steden en het ruimtelijk domein is altijd al groot geweest. Hierdoor ben ik na het behalen van mijn MBO-diploma, begonnen aan de HBO-studie ‘Ruimtelijke ordening en Planologie’ aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens deze studie heb ik kennis gemaakt met de bestuurlijke- en ruimtelijke aspecten binnen het ruimtelijk domein. In het 3e jaar heb ik de minor ‘Stedenbouw en landschapsarchitectuur’ aan de Academie van bouwkunst in Amsterdam afgerond. De focus binnen deze minor lag op ruimtelijke analyses en stedenbouwkundige ontwerpopgaves. Dit heeft mij overtuigd om na het behalen van mijn HBO-diploma, te starten aan de master Urban Design aan de TU Eindhoven. Binnen de master heb ik mijn kennis in stedenbouwkundige opgaves uitgebreid door het doen van ontwerpend onderzoeken. Dit heb ik uiteindelijk kunnen gebruiken bij mijn afstudeeronderzoek naar het beweegvriendelijker maken van de wijk Overvecht in Utrecht.

Mijn overtuiging is dat de fysieke leefomgeving een inclusieve omgeving moet zijn, waarin ieder individu zich thuis moet voelen. Gedurende het ontwerpproces is het in mijn ogen van belang dat de gebruiker centraal gesteld wordt en mee wordt genomen in de participatie.

Met mijn brede kennis in het ruimtelijk domein, opgebouwd vanuit mijn studieachtergrond, ben ik blij dat Accent adviseurs mij de kans heeft geboden om dit te kunnen delen binnen het bureau en daarbij een bijdrage kan leveren aan de verbetering van de leefomgeving.

JUNIOR ADVISEUR

  • Doorzettingsvermogen
  • Leergierig
  • Behulpzaam
  • Creativiteit