‘Onze adviseur’ Willem van Wagenberg

Wat doe je bij Accent adviseurs?
Ik werk als junior adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het opstellen van bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen voor stedelijke ontwikkelingen. Daarnaast maak ik stikstofberekeningen en adviseer ik projectontwikkelaars bij het wel of niet aankopen van gronden door middel van het uitvoeren van locatieonderzoeken. Sinds kort doe ik dit voor een aantal projecten ook in de rol als projectleider. Naast de inhoudelijke werkzaamheden ben ik dan ook verantwoordelijk voor de communicatie met de opdrachtgever en bewaak ik de planning en voortgang van het project. Dit maakt het werk leuk en uitdagend!

Hoe lang werk je bij Accent adviseurs?
Sinds 1 maart 2021 werk ik in mijn huidige functie als junior adviseur bij Accent adviseurs. Daarvoor heb ik al kennis mogen maken met het bureau tijdens mijn afstudeerstage in het kader van de masteropleiding Planologie aan de Radboud Universiteit. Met deze stage meegerekend ben ik alweer bijna anderhalf jaar verbonden aan Accent adviseurs. De tijd vliegt!

Op welk project ben je het meest trots?
Op dit moment ben ik nog druk bezig met het opstellen van verschillende bestemmingsplannen voor met name nieuwe woningbouwprojecten. Het lijkt mij erg leuk wanneer deze vastgesteld worden en de beoogde ontwikkeling daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Dat zal een moment zijn dat ik met trots terug kan kijken op het project.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Elke ruimtelijke ontwikkeling is anders en vergt een andere aanpak. Dit zorgt ervoor dat het werk erg afwisselend is en blijft. Ik vind het leuk om samen met mijn collega’s een maatwerkoplossing te bedenken zodat we tot een mooi eindresultaat komen waarbij niet alleen de opdrachtgever maar met name ook de toekomstige gebruiker tevreden is.

Wat is volgens jou echt kenmerkend / karakteristiek voor Accent adviseurs?
Accent adviseurs is een gezellige maar vooral ook een hele professionele organisatie waarbij alle adviseurs zich voor meer dan honderd procent inzetten om de leefomgeving een stukje mooier en beter te maken.

Meer nieuws

Nooit een nieuwsbericht missen?

We houden u graag op de hoogte. Meld u aan en ontvang het laatste nieuws van Accent adviseurs via email.

Accent adviseurs voor goed

het antwoord op omgevingsvraagstukken