“Onze adviseur” Frank van der Putten

Wat doe je bij Accent adviseurs?
In mijn werkzaamheden als adviseur richt ik mij vooral op het mogelijk maken van projecten. Dat mogelijk maken komt vooral tot uiting in projecten waarbij allerlei obstructies of problemen worden gezien of geschetst, waardoor het project niet of nauwelijks doorgang zou kunnen vinden. Vaak zijn die obstructies of problemen er alleen in theorie, maar niet in de praktijk. Door het juist interpreteren van de theorie en de regels zijn er vaak creatieve en houdbare oplossingen te vinden. Dat wil niet zeggen dat alles kan, integendeel, maar er kan veel meer dan in eerste instantie vaak wordt gedacht. Daar ligt voor mij de uitdaging.

Hoe lang werk je bij Accent adviseurs?
Sinds 14 april 2014 ben ik werkzaam bij Accent adviseurs.

Op welk project ben je het meest trots?
Dat zijn er vele, eigenlijk teveel om op te noemen. Als ik echt één project moet benoemen:
Bestemmingsplan Tapijnkazerne Maastricht, een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte onder de Crisis- en herstelwet. Een traditioneel bestemmingsplan kende teveel beperkingen voor de geplande ontwikkelingen. Daarom is met succes een beroep gedaan op de mogelijkheden van de Crisis- en herstelwet. Een prachtig ontwerp heeft het geheel tot een geslaagde transformatie gemaakt.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Teamwork, samen iets tot stand brengen. Met verschillende partijen, initiatiefnemers en overheid ervoor zorgen dat duurzame ontwikkeling van de fysieke leefomgeving wordt gerealiseerd.

Wat is volgens jou echt kenmerkend / karakteristiek voor Accent adviseurs?
De vraag achter de vraag willen achterhalen, niet klakkeloos aan de slag gaan. Met deze houding helpen we de opdrachtgever om de vraagstelling helder te formuleren, hetgeen tot beter passende oplossingen leidt.

 

Meer nieuws

Nooit een nieuwsbericht missen?

We houden u graag op de hoogte. Meld u aan en ontvang het laatste nieuws van Accent adviseurs via email.

Accent adviseurs voor goed

het antwoord op omgevingsvraagstukken