“Onze adviseur” Rowie van den Aker

Wat doe je bij Accent adviseurs?

Ik ben junior adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling. Dit houdt in dat ik me dagelijks bezighoud met verschillende ruimtelijke projecten in het stedelijk gebied en in het buitengebied op verschillende locaties in het zuiden van Nederland. Ik ben hierbij met name bezig met de projectleiding en het inhoudelijk opstellen van bestemmingsplannen. Een ander onderdeel van mijn werkzaamheden binnen Accent adviseurs is het opstellen van stikstofdepositie onderzoeken. Daarnaast ben ik sinds kort ook gedetacheerd bij de gemeente Valkenswaard als beleidsmedewerker RO. Ik vind het erg leuk dat ik via deze detachering ook ervaring op mag doen binnen een gemeente. Hierdoor krijg ik de kans om met een andere bril te kijken naar ruimtelijke projecten, waarbij ik mijn kennis en enthousiasme kan inzetten voor zowel een gemeente als voor initiatiefnemers.

Hoe lang werk je bij Accent adviseurs?

Ik werk sinds september 2019 bij Accent adviseurs. Dat is natuurlijk nog niet zo lang, maar dat 1½ jaar is echt voorbij gevlogen. Na mijn studie planologie aan de Radboud universiteit ben ik direct bij Accent adviseurs gaan werken. Het was erg fijn dat ik na mijn studie heel warm werd ontvangen. Ik werd al snel bestempeld als ‘piepjong’, maar gelukkig zijn er in die tijd een aantal nieuwe ‘piepjonge’ collega’s bijgekomen, waardoor ik niet meer de enige ben 🙂

Op welk project ben je het meest trots?

Het meest trots ben ik op de eerste ruimtelijke ontwikkeling waar ik aan meegewerkt heb. Het ging om een woningbouwontwikkeling en ik heb daar het bestemmingsplan voor opgesteld. Toen ik zag dat de woningen verkocht waren en dat de bouw was begonnen, voelde ik een enorm gevoel van trots. Ik vind het erg tof om te zien dat ik met mijn werk een steentje heb bijgedragen aan de verbetering van de fysieke leefomgeving.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Ik vind het erg fijn dat ik bij Accent adviseurs de ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen. Door veel samen te werken, leer ik van mijn ervaren collega’s. Daarnaast is de inhoud van het werk afwisselend en uitdagend, waardoor ik me nog niet heb verveeld.

Wat is volgens jou echt kenmerkend / karakteristiek voor Accent adviseurs?

Alle adviseurs die bij Accent adviseurs werken hebben een enorme passie voor hun vakgebied. Het enthousiasme spat er echt vanaf. Daarnaast is het leveren van kwaliteit erg belangrijk, elke adviseur zet zich voor de volle 100% in.

Meer nieuws

Nooit een nieuwsbericht missen?

We houden u graag op de hoogte. Meld u aan en ontvang het laatste nieuws van Accent adviseurs via email.

Accent adviseurs voor goed

het antwoord op omgevingsvraagstukken