“Onze adviseur” Bram Louwers

Wat doe je bij Accent adviseurs?

Ik mag mezelf senior adviseur Verkeer en Mobiliteit noemen. Dat betekent in de dagelijkse praktijk dat ik me vooral bezig hou met verkeersprojecten. Van adviesklussen tot af en toe een detachering en het maken van strategische en beleidsmatige visies en plannen. Ik heb ruime ervaring in het opstellen van verkeersbeleid. Daarnaast vind ik het een uitdaging en krijg ik energie van grootschalige vraagstukken. Effecten van een nieuwe infrastructuur beoordeel ik graag, om daar dan mijn visie op te kunnen geven. Mijn in het verleden opgedane ontwerpkennis komt daar dan weer bij van pas. En natuurlijk geef ik graag onze visie op de mobiliteitstransitie en realisatie van bijvoorbeeld hubs.

Hoe lang werk je bij Accent adviseurs?

Sinds 1 april (geen grap!) 2007 ben ik Accent adviseur. Twee jaar na de oprichting van het bedrijf. Toen waren we nog met een man of 7 à 8. Nu zijn we met meer dan 20 collega’s. Leuk om die ontwikkeling meegemaakt te hebben.

Op welk project ben je het meest trots?

Goeie vraag. Tijdens mijn werk in Boxtel, aan PHS (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer), kan ik echt adviseur zijn. Ik heb dat ook lang voor de gemeente Vught mogen doen. Daar heette het Rijksinfra en ging het naast het spoor ook over de N65. Dit geldt ook voor mijn werk in Zevenaar, waarbij ik namens de gemeente mee heb geadviseerd over de verbreding van de A12 en doortrekking van de A15.

Het meest trots ben ik echter op onze uitwerking van de mobiliteitsvisie voor de gezamenlijke Kempengemeenten. Hier wordt gewerkt aan de daadwerkelijke implementatie en realisatie van een bovenregionale hub. Het team van Accent adviseurs heeft hier een verkenning naar uitgevoerd, die nu verder wordt opgepakt in een provinciale planstudie.

Wat vind je het leukst aan je werk?

De diversiteit aan projecten. Groot en klein, extern en intern. Ook heb ik meegewerkt aan de implementatie van een nieuw administratiesysteem voor het bedrijf. Iets heel anders, maar ook gaaf om te doen, omdat ik mee kon denken over de bedrijfsprocessen en hoe we de adviseurs zo veel mogelijk kunnen ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden.

Ik denk dat ik samenwerken met mensen het leukste vind. Gezamenlijk werken aan een vraagstuk om zo tot een oplossing of voorstel komen.

Wat is volgens jou echt kenmerkend / karakteristiek voor Accent adviseurs?

Enthousiast, betrokken en inzetten op hoge kwaliteit, zodat we trots kunnen zijn op het resultaat. Er is geen mooiere beloning dan dat een opdrachtgever graag nog eens bij Accent adviseurs terugkomt. Gewoon omdat we ons werk graag goed doen!

Meer nieuws

Nooit een nieuwsbericht missen?

We houden u graag op de hoogte. Meld u aan en ontvang het laatste nieuws van Accent adviseurs via email.

Accent adviseurs voor goed

het antwoord op omgevingsvraagstukken