“Onze adviseur” Pieter de Groot

Wat doe je bij Accent adviseurs?

Mijn functie bij Accent adviseurs is senior projectleider, maar dat dekt niet helemaal de lading van wat ik doe. Door mijn achtergrond en intrinsieke interesse ben ik in veel zaken geïnteresseerd en ook breed inzetbaar. Zo ben ik onder andere bezig geweest met projecten in de openbare ruimte, zoals de aanleg van een nieuwe wijk, de realisatie van de brug over de Groote Wielenlaan in ’s-Hertogenbosch en andere projecten in de openbare ruimte. Ook ben ik coördinator van een team openbare ruimte geweest. Nu ben ik als verbinder voor de gemeente Someren bezig met klimaatadaptatie.

Binnen Accent adviseurs ben ik interne kwaliteitsauditor voor ons ISO 9001 certificaat.

Hoe lang werk je bij Accent adviseurs?

Ik werk sinds mei 2007 bij Accent adviseurs. Dat is al een lange tijd. Dit geeft wel aan dat ik mij bij Accent adviseurs thuis voel. We zijn een leuke “club” mensen die allemaal gaan voor kwaliteit, maar ook de lol in het werk belangrijk vinden. Dat voelt nog steeds goed.

Op welk project ben je het meest trots?

Dat is voor mij geen gemakkelijke vraag. Ik ben niet zo snel trots op wat ik doe. Als ik toch een project moet noemen, dan is het mijn werk als verbinder voor Onweerstaanbaar Someren op het gebied van klimaatadaptatie. Vooral het zoeken, met veel verschillende stakeholders en partners, naar een betere, integrale samenwerking om de wereld (in dit geval Someren) een beetje beter te maken is iets waar ik veel van geleerd heb en trots op ben.
Waar ik ook met tevredenheid op terugkijk is het vertrouwen dat ik krijg en voel bij mijn werk, zowel van opdrachtgevers als binnen Accent adviseurs.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Naast het brede scala van onderwerpen waar ik aan heb gewerkt, is het leukste van mijn werk vooral samen te vatten met het woord: SAMEN. Ik ben ervan overtuigd dat je samen met collega’s en alle stakeholders/partners betere en mooiere resultaten bereikt. Dit samenwerken is niet altijd de meest efficiënte aanpak, maar leidt wel tot resultaten die beter worden geaccepteerd in de complexe maatschappij waarin we leven. Dit “samen” streef ik dan ook na bij de aanpak van mijn werk, al realiseer ik mij goed dat je nooit iedereen tevreden kunt houden.

Wat is volgens jou echt kenmerkend / karakteristiek voor Accent adviseurs?

Wat echt kenmerkend is aan Accent adviseurs is niet met één woord te vangen. Zoals hierboven al verteld gaat het om “kwaliteit” en “lol”. Maar ook de termen “betrokken en betrouwbaar”, “zoek naar de achterliggende vraag” en “omgevingsbewust” horen echt bij Accent adviseurs.

Meer nieuws

Nooit een nieuwsbericht missen?

We houden u graag op de hoogte. Meld u aan en ontvang het laatste nieuws van Accent adviseurs via email.

Accent adviseurs voor goed

het antwoord op omgevingsvraagstukken