Bescherm uw parkeernormen

Vanaf 1 juli 2018 vervalt de borging van de gemeentelijke parkeernormen in de bouwverordening. Door de reparatiewet BZK 2014 dienen vanaf dat moment de parkeernormen via een planregel te zijn opgenomen in alle bestemmingsplannen van uw gemeente.

Dit is niet ingewikkeld maar moet wel zorgvuldig gebeuren om problemen in de praktijk te voorkomen. Gebeurt dit niet of onvoldoende, dan kan een bestemmingsplan namelijk onderuit gaan bij de Raad van State. Ook kan een bouwaanvraag met onvoldoende parkeergelegenheid dan niet meer worden geweigerd.

Accent adviseurs ondersteunt momenteel diverse gemeenten bij het opstellen van deze parkeerregeling en de borging daarvan via het bestemmingsplan.

Bent u geïnteresseerd of heeft u specifieke vragen neem dan contact op met Alex van den Heijkant of Roel Mennen.

Meer nieuws

Nooit een nieuwsbericht missen?

We houden u graag op de hoogte. Meld u aan en ontvang het laatste nieuws van Accent adviseurs via email.

Accent adviseurs voor goed

het antwoord op omgevingsvraagstukken