De Omgevingswet

De Omgevingswet is meer dan alleen ruimtelijke ordening. De wet bundelt, integreert en vereenvoudigt alle wetten en regels op het gebied van de fysieke leefomgeving. Met de Omgevingswet wil de overheid het wettelijk systeem ‘eenvoudig beter’ maken.

Het stelsel van ruimtelijke regels wordt met de Omgevingswet volledig herzien en wordt daarom omschreven als de grootste herziening van de wet- en regelgeving ooit in Nederland. De uitdaging ligt naar onze mening echter niet in het feit dat er inhoudelijk zoveel verandert, maar het is vooral de wijze van denken en werken die ‘om’ moet bij de overheden, bedrijven én burgers.

In voorbereiding op de inwerkingtreding van de Omgevingswet kiest Accent adviseurs daarom voor een integrale benadering, gericht op zowel de inhoud en vorm van het ruimtelijk instrumentarium als de impact, houding en het handelen binnen uw organisatie.

Benieuwd naar onze visie en aanpak? Neem dan gerust contact op met Frank van der Putten op 06 – 10 20 87 74 of per mail frankvanderputten@accentadviseurs.nl of met Roy Cornelissen op 06 – 23 25 60 82 of per mail roycornelissen@accentadviseurs.nl.
Externe links:

http://www.omgevingswetportaal.nl/
http://www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl/

Meer nieuws

Nooit een nieuwsbericht missen?

We houden u graag op de hoogte. Meld u aan en ontvang het laatste nieuws van Accent adviseurs via email.

Accent adviseurs voor goed

het antwoord op omgevingsvraagstukken